Logo
Print this page

Makedonya futbolu yatırıma muhtaç

Featured Makedonya futbolu yatırıma muhtaç


Sloga Yugomagnat Futbol takımının eski fudbolcusu ve Uluslararası Futbol Federasyonu FİFA tarafından menajer olarak belirlenen Necmedin Mehmeti, futbol hayatına çok küçük yaşlardan başladığını söyledi. O dönemlerde Makedonya'Nın önde gelen futbolcularından biri olan Mehmeti, Makedonya'daki futbola yeterince hatta hiç denecek kadar yatırım yapıldığını ve bunun futbolun ilerlemesi için yeterli olmadığını söyledi.

Futbol hayatına Tefeyyüza ilköğretim okulunda okurken başlayan ve oradan Sloga Yugomagnat takımına geçerek altyapıda oynamaya başladığını ve futbol hayatında önemli bir konuma gelmeyi başardığını ifade etti. Futbol hayatına dair bilgileri bizlerle paylaşan Mehmedi, sorularımızı şöyle cevaplandırdı?

Fudbol oynamaya kaç yaşınızda başladınız?

Fudbolla uraşmaya 11/12 yaşımdayken Tefeyyüz'de başladım. 5. sınıftayken beden eğitimi hocamız rahmetli Ethem Omeragiç'ti. Daha sonra Sadettin Ali geldi. Daha sonra Sloga takımının altyapısında oynamaya başladım. Bir süre burada oynadıktan sonra  Ondan sonra Sloga Yugomagnat alt yapısına geçtim ve öyle devam ederek birinci takıma kadar yükseldim. Sloga futbola ayak attığım ilk takım oldu.

Futbol kariyerinizde unutamayacağınız güzel olaylar varmı?

Evet çok güzel unutamadığım anlar var. Benim için futbolda geçirdiğim her an unutulmazdır. Ama aklımdan çıkaramadığım bir olay var. Daha yaşlılar hatırlar, Sloga Vardar arasında oynanan kupa finalinde maç uzatmalara gitmişti. Uzatmalarda penaltı atışı yaptım. Golü atarak takımıma kupayı kazandırmıştım. Buö benim için unutamayacağım anlardan biridir.

Şu anda yine futbolla ilgileniyor, ancak menajerlik işini yapıyorsunuz?

Evet FİFA'dan aldığım sertifikayla profesyonel menajerim. Ancak Makedonya'da menajerlik yapmak kolay değil. Yurtdışındaki takımlar önce Makedonya ligine bakıp, futbolcu talebinde bulunuyor. Ancak ligimiz çok kötü. Hem yatırıma hem de revizyona ihtiyacı vardır.

Profesyonel olarak futbolu bıraktınız ancak futbolu çok sevdiğinizi biliyoruz? Serbest zamanlarınızda futbol oynuyor musunuz?

Evet daha oynuyorum. Her şeye rağmen spora çok bağlıyım. Sporun yaşı yoktur. İki, üç yıl önce İstanbul'da bir trafik kazası geçirdim. Bu kaza spora ara vermeme neden oldu. Ancak şimdi daha iyiyim. Ara sıra futbol oynuyor, spor hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum. Hayatımın tamamı futbolla geçti. Arkadaşlarla ara sıra maç yapıp, eski günleri yad etmeye çalışıyorum.

Makedonya futbolunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Düşünceme göre Avrupa'da Makedonya liginden daha kötü bir lig yoktur. Son derece ciddiyetsizlik ve başıboşluk hakim. Takımlarda bir belirsizlik var. Bu hem futbolun kalitesini hem degenel manada futbol anlayışını zedeliyor. Aslında Makedonya futbolu yatırıma muhtaçtır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da futbola bazı kurallar var. Bu kurallar burası çin de geçerlidir. Herkes istediği gibi futbola habire kural koyamaz. Kurallar uluslararası standartlarla bellidir. Biraz da vazife futbol federasyonuna düşüyor. Federasyon hem kulüplere hem de genel manada futbola yatırım yapmalıdır. Federasyon Makedonya ligini amatör imajından kurtarıp profesyonelleştirmelidir.

Futbol hayatınızı teknik direktör olarak değerlendirmeyi düşündünüz mü?

Makedonya milli takımının başına geçmem için davet aldım. Ayrıca Makedonya Futbol federasyonunaun başkanlığına da teklif aldım. Eğer böyle bir isteğim ve tercihim olsaydı, kariyerimi Türkiyede devam ettirmek isterdim. Çünkü Türkiye'de büyük bir potansiyel var. Ancak bu çok zor ve stresli bir iş.

                            KEMAL MURAT, ÜSKÜP

Last modified onWednesday, 05 November 2014 14:07
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!