< < < <
Logo
Print this page

Yaser Ve Naser: “Sağlıklı Dişler, Güzel Gülüşler İçindir”

Üniversiteyi tamamladıktan sonra en büyük hedefimiz, din, dil, ırk ayrımı yapmadan diş sağlığı alanında bütün vatandaşlarımıza en iyi bir şekilde hizmet etmek, onlara diş sağlığının korunması hakkında faydalı tavsiyelerde bulunmak ve sağlıklı dişlere sahip olmalarına vesile olmaktır.

 

Genellikle birçok kişi ve özellikle çocuklar, diş doktoruna gitmekten çekinirken, diş sağlığına da gerektiği gibi özen gösteremiyor. Tabiri caizse, çoğu kişi için bir fobi haline gelen bu durum, olumsuz sonuçlara da yol açabiliyor. Fakat, diş hekimlerinin sergiledikleri gayretleri sonucunda diş sağlığı hakkında hastalara gereken bilgiler aktarılarak, bu gibi düşüncelerin ortadan kaldırılmasına ön ayak oluyor. Önemli mesleklerden biri olan diş hekimliği ise özenle ve sabırla yapılması gereken mesleklerden biri. Bu doğrultuda, Üsküp’te eğitim gören Vrapçişteli Yaser ve Naser Yusuf ikiz kardeşlerle yaptığımız sohbetimizde, ikisi de diş hekimi olma yolunda ilerlerken, bu önemli mesleğe nasıl gönül verdiklerini anlattılar. 

“Biz Yaser Yusuf ve Naser Yusuf, ikiz kardeşler. 16 Aralık 1993 yılında Üsküp’te doğduk. İlköğretimimizi Vrapçişte köyünde bulunan Vrapçişte ilköğretim okulunda tamamladık. Orta okulu ise Gostivar’daki Gostivar Belediye ortaokulunda tamamladık. 2013 yılında Üsküp Az. “Kiril ve Metodiy” Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünde eğitimimize başladık.

Diş hekimliği bölümüne yazılmamızın en önemli sebebine gelince; küçükten beri içimizde var olan diş doktoru olma isteğimizdi. Eğitim gördüğümüz bölümde farklı milletlere mensup arkadaşlarımızın olması bizim için her zaman avantajlı oluyor. Onlarla her zaman birlik, beraberlik, dayanışma ve bir bütün halinde eğitim, kültür ve çeşitli faaliyetlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Okuduğumuz bölümün zorluklarına göre sürekli ders çalışıyor, boş zamanlarımızda ise Makedonca dilinde dergi, gazete ve kitap okuyoruz. Eğitimimizi sürdürdüğümüz bu yıllarda çok büyük zorluk, stres ve sıkıntılara maruz kalmamıza rağmen, devamlı derslerimize çalışarak, kitap okuyarak ve var gücümüzle başarılı bir eğitim hayatı geçirmeye gayret ediyoruz.

Eğitimimize başladığımız birinci yılımızdan itibaren Ensar Derneği’nin açmış olduğu Ensar Yurdu’nda kalıyoruz. Buradaki şartlardan çok memnunuz. Derslerimizi çalışmamız için elverişli, manevi huzurla dolu bir çalışma ortamının var olması, başarılı bir eğitim süreci geçirmemizi sağlıyor. Diğer arkadaşlarımıza da bu gibi yurtlarda kalmalarını tavsiye ediyoruz.

Üniversiteyi tamamladıktan sonra en büyük hedefimiz, din, dil, ırk ayrımı yapmadan diş sağlığı alanında bütün vatandaşlarımıza en iyi bir şekilde hizmet etmek, onlara diş sağlığının korunması hakkında faydalı tavsiyelerde bulunmak ve sağlıklı dişlere sahip olmalarına vesile olmaktır.

Özellikle bize şimdiye kadar maddi ve manevi her konuda daima destek olan ailemize onların gurur duyacağı başarılı hekim olmamızı Allah’tan temenni ediyoruz. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

Sağlıklı dişler, güzel gülüşler içindir” diyerek sözlerini tamamladılar.

 

Alıntı: Yeni Balkan

Last modified onSunday, 21 December 2014 21:52
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!