Logo
Print this page

Üsküp “Pro Kredit” bankası saldıya uğradı

povredeni_procredit_bankaÜsküp ”Partizanski Odredi”  bulvarı üzerinde  Ortodoks Merkezi klisenin karşısında “Pro kredit” bankası bu sabah bir saldırıya uğradı. Saldırı sırasında iki polis ile bir kadın yaralandı.

 

Yarılı polisler ilk yardım arabasıyla acil merkeze sevk edildiler. Acil Merkezin yönetmeni Recep Selmani, bir polisin sağ kolundan yaralandığı ve durumun tehlikeli olmadığı, ikinci polisin ise vucudunda hafif yaraların bulunduğunu açıkladı. Selmani, her iki polisin sağlık durumları  tehlike dışında olmakla birlikte, gereken  detavi görmeleri için bir müddet hastanede kalacaklarını söyledi.  
 “Pro Kredit” bankanın sorumlusu olan Bilyana Severinova, saldırganların  şubeye saldırdıklarını ve yanlarına 50.000 yuro nakit para aldıklarını teit etti. Serinova, bu sırada bankada bulunan tüm çalışanlar ile müşterilerin de hiç biri yara almdan sağ sağlam olduklarını  açıkladı.
Bu arada, bankada bulunan tüm nakit paranın sigorta edildiğine de bakanka  yetkilileri tarafınca işaret ediliyor.
Pro Kredit bankanın gözlemci merkezinde alarm sistemi devreye geçmesiyle, polis mensupları çok kısa bir sürede olay yerine geldikleri bildiriliyor. Saldırganların kaçıs sırasında polisle  meydana gelen çatışmada ise belediye otobusüyle yolculuk yapan bir kadının yaralanmasına neden oldu.  Şöför, paniye kapılmadan, otobüsüyle yaralı kadını derhal  Kent Hastanesine  götürmüş. Doktorlar, kadının hafif yaralar aldığını ve onların tedavi edilmesi için  gereken yardımı sunduklarını bildirdiler.  
Çatışma sırasında İçişleri Bakanlığın bir aracı ile “Tifani” komleksinde Kamu Ulaşım Şirketine ait bir bilet baisi de zarar gördü.
Olay yerinde İş işleri Bakanlığı mensupları inceleme yaparken, caddeler  bir süre trafiğe kapalı kaldı.
Olaya tanık olan kimi vatandaşların gördüklerine göre  Mahekeme binası yakınlığında olayla ilgili iki şaibeli  kişiyi polis  göz altına aldığını gelen haberler arasında. 

Last modified onSunday, 12 April 2009 09:21
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!