Logo
Print this page

AB Üyelerinden Vize Liberalleşmesi Talebi

vizaAvrupa birliğine üye ülkelerden İtalya, Polonya, Slovenya, Macaristan, Slovakya, Estonya, Letonya ve Litvanya dışişleri bakanlarının Avrupa Komisyonuna gönderdikleri yazıda Makedonya ve Batı Balkan bölgesinden diğer ülkelerin vize liberalleşmesi hususunda istenen şartların yerine getirilmesinde gösterdikleri ilerlemeleri vurgulayarak Şengen vize bariyerinin ertelemesiz kaldırılmasını istedi.

 

Anılan birlik üyeleri dışişleri bakanlarının ortak yazısında vize liberalleşmesi yolunda istenen tüm dört şartın yerine getirilmesinde önemli ilerlemenin kaydedildiği, adliye, insan hak ve özgürlükleri ve güvenlik alanlarında bu ülkelerde önemli adımların ve başarıların elde edildiği vurgulanarak, bu ülkelere karşı vizesiz rejimin uygulanması kararının Konsey düzenlemelerinde belirlenen şartların yerine getirilmesinden hemen sonra alınmasının gerekliliğine işaret edilmektedir.
Birliğe üye sekiz ülkenin dışişleri bakanları, Avrupa Komisyonuna taleplerinde vize liberalleşmesi konusunda Batı Balkan ülkelerinde elde edilen sonuçlarla ilgili raporu mayıs ayına kadar hazırlaması teklifinde bulundular. Vize liberalleşmesi konusunda olumlu raporun çıkması halinde Komisyon ertelemesiz olarak Avrupa Birliği Konseyine vizelerin kadırılmasını teklif etmelidir.
Teklifi yapan dışişleri bakanları, Batı Balkan bölgesinden ülkelere uygulanan vizelerin yıl sonuna kadar tamamen kaldırılacağı inancını dile getirdiler.

Last modified onSaturday, 11 April 2009 18:23
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!