Logo
Print this page

İnternet Üzerinden Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli!

Yetkililer, internet üzerinden alışveriş yapmanın hızla yaygınlaştığı şu dönemlerde, kullanıcıları çok dikkatli olmaları noktasında uyarıyorlar. Bu konuda vatandaşlara bankacılar tarafından da uyarılar yapılıyor.

Tüketiciler Derneği tarafından yapılan açıklamada, internet üzerinden alışveriş yapmanın kolay olduğu ancak beraberinde bazı riskleri de taşıdığı bildirildi. İnternet üzerinden güvenli alış veriş yapmanın püf noktalarını açıklayan uzmanlar, internet alışverişinin asla cep telefonu ile yapılmaması gerektiğine dikkat çekiyor. 

 

Https linkleri olan sitelerinin kullanılması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, “S” harfinin güvenlik anlamına geldiğini ifade ettiler. İnternet üzerinden alışveriş yaparken antivirüs yazılımına da dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, alışveriş yaparken debit kartının kullanılmaması gerektiğini ve kişisel bilgiler talep eden sitelerden kaçınılması gerektiğini açıkladılar. İnternetten alışveriş yapan şirket sayısı ise her geçen gün artıyor.

 

Alışveriş siteleri kendileri de çeşitli güvenlik tedbirleri alarak, kullanıcıların güvenli alışveriş yapmaları için çaba göstermekteler.

 

Bu konuda vatandaşlara bazı ipuçları veren uzmanlar şu hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdiler:

 

1. Şifrenizi bilgisayarınıza kaydetmeyin ve şifreniz kolay temin edilebilir olmasın.

 

2. Ortak kullanılan bilgisayarlarda bankacılık işlemleri ve online alışveriş yapmayın.

 

3. Lisanslı bir anti-virüs güvenlik programı kullanın ve sürekli güncel tutun.

 

4. Küçük harflerle yazılmış metinlere, cümlelere dikkat edin.

 

5. Bağlantı güvenlik protokollerinin uygulandığını ödeme sayfasının web adresinin http:// yerine “https//” ile başlamasını ya da kullandığınız tarayıcıya bağlı olarak ekranın altında yeralması gereken bir kilit ikonu olup olmadığını araştırın.

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!