Logo
Print this page

Makedonya’dan Beyin Göçü Durdurulamıyor

Makedonya Meclisinde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı ZoranStavrevski gençlerin ülkeyi terk ederek yabancı ülkelere gitmeleri engellemek için ulusal strateji hazırlanması gerektiğini söyledi. 

 

 Ne pahasına olursa olsun beyin göçünü durdurmanın gerekliliğine vurgu yapan Stavrevski, “Gençlerin ülkede kalması çok önemlidir. Bu konuda çalışmalar yapılıyor.” Dedi. Konu ile ilgili endişelerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Zoran Stavrevski, “Yeni işyerlerinin açılması, yabancı yatırımcıların ülkeye getirilmesi ve iş dünyasının gençleri işe almaları hususunda teşvik çalışmalarına devam ediyoruz. Gençlerin ülkeyi terk etmeleri hepimizi rahatsız ediyor. Bu konuda hep beraber gayret göstermeliyiz” dedi.

Muhalefet milletvekillerinden Roza Topuzova Karevska, son yıllarda genç kadroların hızlı bir şekilde ülkeyi terk ettiğini ve bu noktada hükümetin acil önlem alması gerektiğini söyledi. Beyin göçü durdurulamadığı takdirde demografik erozyon ve çöküntü yaşanabileceğine dikkat çeken Karevska, hükümet temsilcilerinden son yıllarda ülkeyi terk eden gençlerin sayısı hakkında bilgi istedi.

 

Alıntı: Zaman Makedonya

Last modified onFriday, 07 November 2014 14:49
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!