Logo
Print this page

Yahya Kemal Koleji 14. mezunlarını törenle uğurladı


Özel Yahya Kemal Koleji Üsküp şubesi Aleksandar Palace otelinde düzenlediği törenle bu yılki mezunlarına diplomalarını verdi.

Diploma törenine çok sayıda öğrenci, veli ve misafir katıldı. Okulun diploma törenine Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal da katıldı. Yahya Kemal ailesi olarak Makedonya'da son günleri geçiren Büyükelçi Okçal'a plaket verildi. Büyükelçi Okçal yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Beni bu törene davet ettiğiniz için ve bu öğrencilere ödülleri verme imkanı sağladığınız için teşekkür ediyorum. 12 yıllık bir eğitimden sonra bugün hayatınızda yeni bir başlangıc yapacak olan değerli öğrecilerimize tebriklerimi sunuyorum. Yaşam, başından sonuna kadar bir okuldur. Size bundan sonraki eğitim hayatınızda daha fazla başarılar diliyorum daha fazla çalışmalarınızı öneriyorum. Ülkenize olduğu kadar, ailenize de bu başarılarınızla biraz daha katkı sağlamanızı diliyorum. Böyle güzel bir töreni böyle bir eğitimi sağladıkları için Yahya Kemal ailesine, öğretmenlerine, çalışanlarına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor ve başarılarının devam etmesini diliyorum." dedi. Büyükelçi Okçal yıl içerisinde çeşitli yarışmalarda derece kazanan öğrencilere ödül ve plaketlerini sundu. Diploma töreninde konuşan Yahya Kemal Kolejleri Genel Müdürü Yakup Arslan, "Bugün biz burada bir sevinci paylaşmak ve bu programda biraraya gelmek için toplandık. Fakat bu sevinçli programa iki vedayla başlıyoruz. Bir tanesi bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin iki yıl boyunca Üsküp büyükelçiliğini yapan çok değerli Arslan Hakan Okçal beyefendinin Türkiye'ye dönmesi hüznü. Biz sadece burada geçen günlerin anısını bir kez de Yahya Kemal penceresinden hatırlatabilmek amacıyla küçük plaket verme durumunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İkinci hüznümüz, iki yıl önce menzuniyet törenine çıktığımız zaman bir güzel haberle çıkmış ve Yahya Kemal ailesine yeni bir kardeş, küçük bir kardeş geldiğini ilan etmiştik. Bu da Yahya Kemal Junior olarak adlandırdığımız ilk öğretim okuludur. Her başarının sırrı çok çalışmak ve çok gayret etmektir. Okul müdürümüzün görevden ayrılmasından dolayı üzgünüz. Bu başarının arkasında değerli müdürümüzün yaptığı çalışmalar var. Bu çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerin mezuniyet programında bir konuşma yapan Okul Müdürü Kemal Yıldız, "Hızlı akıp giden yıllar biz gençleri  Yahya Kemal Kolejindeki hayatlarının sonunda getirdi. Bu öğrencilerle uğraşan ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma, hocalarıma buradan teşekkür ediyorum. Biz artık sizinle ve onlarla bir aileyiz. Herkesin bir hedefi olması lazım. Eğer hayatının sonunda nerede olduğunuzu bilmek isterseniz, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Buna göre kendinize göre hedefler belirleyin. Hedefe ulaşmada yolunuzu, aldığınız eğitim iradeniz, azim ve kararlılığınız size gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacaktır. Zorlanacak ancak asla yılmayacaksınız. Sizler kısa sürede koşup yorulan değil, uzun yolda koşan ve yorulmayan maratoncular olacaksınız.  Her şeye rağmen sizi çok seviyoruz ve hep seveceğiz. 1287 mezun arkadaşların arasına sizi de gönderiyoruz. Yurt dışında eğitimini devam etmek isteyen arkadaşlara, bu yeri unutmayınız diye bir ricada bulunuyorum. Bizi besleyen, bizi yetiştiren bu toprakları unutmayın. Yahya Kemal'in açılmasında büyük emeği olan Balkan göçmenli iş adamlarını örnek alın." dedi. KEMAL MURAT, ÜSKÜP

Last modified onFriday, 31 October 2014 22:16
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!