Logo
Print this page

Balkan Türk Edebiyatının yazarı Fahri Kaya'ya Kosova'da ödül verildi

Fahri KayaBalkanlar'da Türk edebiyatının usta yazarlarından 80 yaşındaki Makedonyalı araştırmacı, yazar Fahri Kaya'ya, Kosova'da Türkçem dergisi tarafından ödül verildi.

60 yıldan bu yana kaleme aldığı yazılar ve Türkçe ilköğretim okullarında kullanılan alfabe kitaplarının yanında, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da basılan birçok esere imza atan usta yazar Kaya'ya ödülünü Türkçem Çocuk Dergisi Yazı İşleri Müdürü Zeynel Beksaç verdi.

"Doğru Yol" Türk Kültür ve Sanat Derneği'nde çok sayıda sanat severinin katıldığı ödül töreninde bir konuşma yapan Türkçem Dergisi Yazı İşleri Müdürü Zeynel Beksaç, usta yazar Fahri Kaya'nın özellikle Balkanlar Türk çocuk edebiyatına yaptığı katkılardan söz ederek, Türkçem dergisi olarak aynı davayı, Kosova'da Türkçeyi korumayı ve yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Açılış konuşmasının ardından Beksaç, Uluslararası Türkçem Çocuk Dergisi 2010 ödülüne layık görülen Fahri Kaya'ya ödülünü takdim etti. Daha sonra kendisinin çizdiği Fahri Kaya portresini de Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar verdi.

Bir konuşma yapan Fahri Kaya, Prizren'in kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ve buranın Türkçe'nin kalesi olduğunu söyledi. Siyasi anlamda çok üst düzey görevlere gelmesine rağmen gazeteci ve edebiyatçı kimliğini daha çok sevdiğini belirten Kaya, "Biz şimdi yolumuza bir ışık aradığımızda geçmişe dalıp siyasetçilere bakmıyoruz, Suzi'ye, Hacı Ömer Lütfi'ye dönüp bakıyoruz. Ben edebiyatçı kişiliğimi her şeyden daha çok sevdim." şeklinde konuştu.PRİZREN, CİHAN

Last modified onSaturday, 03 July 2010 07:13
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!