Logo
Print this page

Yunus Emre dünyaya açılıyor

Yunus EmreAnadolu'da Müslümanlığın kabul görmesinde büyük rolü Türk'ün İslam'a bakışını Türk dilinin tüm güzelliğiyle ortaya koyan Yunus Emre yeniden keşfediliyor. Mevlana'ya sahip çıkarak bütün dünyaya tanınmasına sahip çıkan Konya gibi Eskişehirliler de Yunus Emre için harekete geçti.

Bu kapsamda her yıl Mayıs ayında Eskişehir'de kutlanan "Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" bu yıl kapılarını İstanbul'dan açıyor. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Basın Bilgilendirme Kokteyli gerçekleşti. Programa Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Eskişehirli sanatçı Mithat Körler, Faruk Tınaz, bir dönemin gözde futbolcusu İlhan Mansız, ünlü oyuncu Rutkay Aziz gibi isimler katıldı.

Her yıl tekrarlanan "Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" sempozyum, kültür ve sanat etkinlikleri ile kültürel değerlerin doğru bir şekilde tanıtılması amacını taşıyor. 03/09 Mayıs tarihleri arasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla açılış programı gerçekleşecek olan bu önemli haftada ünlü isimlerin konserleri, aşıklar şöleni, sergiler, sevgi yürüyüşü, yarışmalar, ödül töreni, şiir dinletileri gibi etkinlikler yer alacak.İSTANBUL,CİHAN

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!